01/27/15 15:04
(http://www.dnevnik.bg/)

Правосъдното министерство иска дисциплинарно производство за насилието в Бойчиновци


Има пропуски в ръководството на поправителния дом в Бойчиновци и сме предложили установяване на дисциплинарно производство срещу началника на дома Мими Цочева, заяви Андрей Янкулов, заместник-министър на правосъдието, след срещата със Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), предаде "Фокус".

Децата в поправителния дом в Бойчиновци твърдят, че надзирателите ги бият с тръби и палки и се оплакват от лошите материални условия в дома.

При проверката на Комитета за предотвратяване на изтезанията към Европейската комисия бяха открити серия нередности.

"Докладът е получен от юли месец и тези действия е трябвало да бъдат предприети още тогава, но не са. Макар и със закъснение, те са приети", заяви Янкулов и добави, че ще се работи за реконструирането на дома, а не за неговото заккриване.

От ССЗБ заявиха, че не приемат обвиненията за употреба на насилие в дома от страна на надзирателите, но са готови да съдействат на разследването.

"Ако има хора, които са превишили правата си, да бъдат съответно наказани. Продължаваме съвместната ни работа. Надявам се резултатите да бъдат постигнати по-бързо", каза Иван Петров, председател на ССЗБ, и допълни, че организацията ще работи с политическите и професионалните ръководства за подобряване на дейността в затворите и поправителните домове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване