01/27/15 15:49
(http://pik.bg)

Създава се пряка телефонна линия на Цацаров и Москов заради побоя над лекари

Създава се пряка телефонна линия на Цацаров и Москов заради побоя над лекари

Създава се пряк канал за комуникация между главния прокурор и здравния министър при случаи на нападение над лекари от „Спешна помощ“. Това е било решено на 27 януари 2015 г. на среща между главния прокурор Сотир Цацаров и здравния министър д-р Петър Москов в Съдебната палата.

Повод за разговорите бяха зачестилите случаи на нападения над медици от „Спешна помощ“. Ще бъде създаден пряк канал за комуникация между екипите на главния прокурор и здравния министър, когато такива нападения бъдат регистрирани на територията на цялата страна, съобщиха от пресофиса на ВКП.

Цацаров и д-р Москов се договориха и за изготвяне на проект на Споразумение между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването, където да залегнат и констатирани от медицинския одит нарушения, които да бъдат разследвани от държавното обвинение.

Документът ще бъде подготвен от работна група, съставена от прокурори и служители на Министерството на здравеопазването.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване