01/27/15 09:04
(http://pik.bg)

Шокови януарски сметки за ток в Пловдив

Шокови януарски сметки за ток в Пловдив

Шокови сметки за електричество ще плащаме през февруари. Фактурите обхващат почти целия януари и ще бъдат готови следващата седмица.

"Очаква да са по-високи от предходните заради застудяването и рекордното потребление на Нова година", коментираха от EVN. В последния ден от 2014-а сме похарчили 1942 метаватчаса енергия. Средната консумация на абонатите за декември е била 61, 30 лв. с ДДС.

От EVN обясниха, че са засичали електромерите и на празниците и по тази причина никой няма да получи фактура с два периода от общо 50 дни, както стана в Североизточна България. Сметките ще включват похарчения ток за срок не по-голям от 31 дни. Изключения може да има само в случаи, когато имотът е на трудно достъпно място.

"Нямаме вълна от жалби за завишени декемврийски фактури", твърди шефът на пресслужбата на EVN Петър Костадинов. Клиентите могат да поискат два вида проверка на уредите си. Първата се прави от служители на дружеството в присъствие на титуляра, като цената й 49 лв. Срокът й за изпълнението й е до 7 календарни дни след постъпване на заявлението от страна на абоната. Втората се извършва в лаборатория на Института по метрология и струва 69 лева. Ако се окаже, че електромерът е неточен, то EVN поема разходите.

Безплатна е консултацията с колцентъра на компанията на тел. 070017777, където операторите дават информация за месечното потребление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване