01/29/15 05:34
(http://www.klassa.bg/)

Армията брои запасняците

 Армията преброява запасняците, стана ясно вчера. Няма мобилизация на резервисти и подготовка за война, успокоиха от МО, след като лидерът на “Атака” Волен Сидеров по-рано обяви, че в България тече военна мобилизация. Той алармира, че служители на армията в много градове са получили повиквателни, с които са предупредени да се явят в случай на нужда. Сидеров свърза тази информация с посещението на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в страната ни миналата седмица и направи паралел с нашето малцинство в Одеска област. От МО обаче бяха категорични, че няма нищо вярно в твърденията му.

 

“България и МО не мобилизират войски, нито подготвят война срещу която и да е държава. На военен отчет подлежат всички български граждани, преминали военна подготовка. Те участват в окомплектоването на военновременни формирования съгласно закона. Централното военно окръжие и неговите структури в страната извършват периодично актуализация на списъците за окомплектоване и това е причината да са изпращани повиквателни заповеди до български граждани, които имат военна подготовка. Проверката на списъците на ангажираните във военновременните формирования хора се налага заради отпадане по различни причини (болест, напускане на страната за дълъг период от време, гледане на дете до 3 години, навършване на пределна възраст за служба в запаса, промяна на постоянния им адрес и др.). В тези случаи структурите на Цент­рално военно окръжие връчват повиквателни на други запасни, които отговарят на условията. Това е ежедневна дейност, която се организира и изпълнява в мирно време съгласно изискванията на Закона за отбраната и Въоръжените сили”, заявиха от военното министерство.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване