01/29/15 11:37
(http://www.klassa.bg/)

Горбачов: САЩ тласкат Русия към война

 САЩ тласкат Русия към нова Студена война, която обаче много бързо може да се превърне в реална. Това заяви последният съветски лидер и единствен президент на вече не съществуващия Съветски съюз Михаил Горбачов.

"За съжаление не мога да кажа със сигурност, че тази Студена война няма да доведе до "гореща" такава", каза той в интервю за агенция "Интерфакс".

В своят последен коментар бившият съветски лидер разкритикува Запада и заради налагането на санкции срещу Русия. "Всичко, което се чува, е свързано само със санкции срещу Русия от Америка и Европейския съюз. Те напълно ли са полудели?", допълва той. В своя статия от декември Горбачов призова САЩ и ЕС да "размразят отношенията" си с Москва.

Бившият лидер е изразявал положително мнение за присъединяването на Крим към Русия, добавяйки, че референдумът е "успешно изпълнение на стремежите на кримчани", припомня "Интерфакс". В миналото Горбачов неведнъж е критикувал настоящия руски президент Владимир Путин за "имитирането" на демокрация в страната. Въпреки това наскоро той подкрепи Кремъл, казвайки, че светът трябва да приветства присъединяването, тъй като така се поправя една историческа грешка. Населенията предимно с руснаци Кримски полуостров е предаден на Украйна през 1954 г. по прищявката на тогавашния съветски диктатор Никита Хрушчов. /БГНЕС

Москва / Русия

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване