01/29/15 17:54
(http://pik.bg)

Иван Костов: Рискът от тероризъм у нас е реален!

Иван Костов: Рискът от тероризъм у нас е реален!

След събитията във Франция се наложи да направим извънреден анализ на риска, на който е подложена страната ни. Най-важното в анализа е сравнението между събитията във Франция и България. Рискът от тероризъм у нас е реален.

Това каза бившият премиер Иван Костов в предаването "Лице в лице" по БТВ. Етническият модел в България пречи на малцинствата, защото ги капсулира, а не ги интегрира, посочи Костов. Той посочи, че начините за поддържане на етническия мир са интеграцията и това е ясно. Проблемът е, че нашия модел не дава интеграция, а капсулира. Вижда се, че не работи и европейският модел на мултикултурност. Именно този факт ни накара да изготвим доклада. Радикалните мюсюлмани привличат последователи на "Ислямска държава" именно то тези групи. Костов предвиди, че предстоят много тежки дебати по тези теми. У нас тези групи се държат в зависимости, посочи бившият премиер.

Той даде пример: Ако не внасяш вноски за пенсии, а получаваш пенсии или внасяш малко, а получаваш повече. ДПС си е извоювала статут на неприкосновеност, отбеляза Костов. Всяко решение, което не е изгодно на партията се обявява като заплаха за етническия мир в страната. Той посочи, че два сектори са в критична ситуация - социалната политика и политическата система.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване