01/29/15 05:07
(http://www.klassa.bg/)

ИЗБИРАТ НАЙ-ДОБРО ДОМАШНО ВИНО В МЕЛНИК

 Конкурсът за най-добро домашно вино ще бъде основната атракция на фестивала “Златен грозд”, който ще се проведе в началото на февруари в Мелник. Всички жители и гости на града ще могат да дегустират на корем местната продукция на 7 и 8 февруари и да определят кое ще бъде “Виното на публиката”.

 

Професионалното жури пък, оглавявано от председателя на Винената партия Иван Лулейски, ще обяви победителите в категориите “Широка мелнишка лоза” и “Букет” още в края на първия фестивален ден. “Да се определи кое е най-ароматното и вкусно вино не е лека задача, за това се изискват много познания и специален нюх”, заяви той.

 

От сдружение “За Мелник”, един от съорганизаторите на празненствата, съобщават, че повечето места в хотелите в околността и частните квартири вече са резервирани. Освен наши сънародници, фестивалът ще посрещне още гости от Гърция, Македония и Сърбия, за които Мелник от години е предпочитана туристическа дестинация.

 

Фестивалът на мелнишкото вино “Златен грозд” ще предложи на всички богата музикална програма, в която ще се включат фолклорните групи от околността. Специален гост във втория ден на тържествата ще бъде Володя Стоянов.

 

Организатор на събитието: сдружение „За Мелник” с подкрепата на oбщина Сандански, кметство гр. Мелник и „Златен Рожен” ЕООД

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване