01/29/15 19:07
(http://pik.bg)

Китайското посолство с изложба в сливенската галерия „Добрович“

Китайското посолство с изложба в сливенската галерия „Добрович“

В къща „Добрович“ бе открита документална фотоизложба, посветена на 65-тата годишнина от установяването на дипломатически , икономически и културни отношения между България и Китай. По български обичай, с погача и сол, поднесени от момичета в български носии от "Ансамбъл за народни песни и танци"-Сливен, бяха посрещнати официалните гости-съветникът по културните въпроси в посолството на Китайската Народна Република в Република България Ин Яли, неговата съпруга Лиу Сяосу и Гу Фан - първи секретар по културните въпроси към Посолството на КНР. Приветствие към тях отправи Кольо Милев-кмет на Община Сливен. Сред присъстващите бяха представители на Общината, на Регионалния исторически музей-Сливен, журналисти и гости.

Изложбата откри Даниела Ненчева, директор на галерия „Димитър Добрович“, която поздрави гостите и подчерта, че това е поредното мероприятие, организирано съвместно с китайското посолство през последните три години. В сливенската галерия са представени експозициите Тибетска изложба и Китайска лакова живопис.

Ин Яли изказа дълбокото си възхищение от Сливен, който посещава за първи път. България е шестата страна, в която той има дипломатически мандат и е очарован от българската природата и народ. България същевременно е и втората страна, която установява дипломатически отношения с нов Китай. Съветникът подчерта, че независимо от огромните промени в двете страни, дружбата между тях остава.

Посетителите и гостите имаха възможност да се насладят на изпълнението на двама млади танцьори от школата на Йовита Пенчева. Екипът на галерията благодари на Институт "Конфуций" към ВТУ„Св.Св.Кирил и Методий" и млада изпълнителка,студентката по българска и китайска филологии Златка Михова за изпълнението и на уйгурски танц в края на представянето на изложбата./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване