01/30/15 20:36
(http://www.klassa.bg/)

Борис Джонсън: Джихадистите са загубеняци

 "Загубеняци", които най-вероятно гледат доста порно - така лондонският кмет Борис Джонсън окачестви хората, които се присъединяват към групировките като "Ислямска държава".

В интервю за британския вестник "Сън" той заяви, че хората, които се обръщат към насилието, са с ниско самочувствие и нямат успех сред жените. "Ако погледнете към психологическите профили на атентаторите, те обикновено гледат порно". Според Джонсън мъжете, които се присъединяват към джихадистки движения, имат "отчаяна нужда за самоодобрение, нямат определена цел в живота и се чувстват като загубеняци".

Според градоначалника мюсюлманските общности трябва да поведат усилията за борба с екстремизма, но и допълни, че духовенството не е "успяло да убеди тези хора по този начин (да се борят срещу екстремизма)".

Въпреки своето изказване Джонсън получи одобрението и на други политици във Великобритания, съобщава Би Би Си. Финансовият министър Джордж Озбърн каза, че кметът "има право да не харесва тези хора" и въпреки "цветущия му език", трябва да се съгласи с него. 

 

 

 БГНЕС

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване