01/30/15 09:56
(https://www.bivol.bg)

Южен Поток ще се занимава с дърводобив?

Изпълнителна агенция на горите е учредила на 21.01.2015 сервитут върху 221,672 декара държавни гори на юридическо лице „за експлоатация, изграждане и ремонт на подземен газопровод“. Горите се намират в района на Варна, но не са посочени конкретни парцели.

Юридическото лице трябва да заплати някаква сума за обезщетение, която също не е посочена в заповедта, подписана от изпълнителния директор на агенцията Тони Кръстев.

Срещу това лицето става собственик на дървесината от поземлените имоти, върху които е учреден сервитутът, като „добивът и разпореждането с дървесината се организират, за негова сметка“.

Опитите на Биволъ да се свърже с ИАГ и да изясни кое е юридическото лице, кои са имотите и какво е обезщетението удариха на камък. Ясно е обаче, че не съществува друг обект за подземен газопровод в района освен покойния вече „Южен поток“.

Срокът за обжалване на заповедта все още не е изтекъл.

Миналата година разследване на Биволъ разкри, че държавата е продала на безценица стотици декара гора на Южен поток. Депутати от Реформаторския блок вдигнаха предизборно пушилка по темата и сезираха прокуратурата, но след като влязоха във властта замълчаха и никой не е предприел нищо, за да се развали сделката, чието правно основание е отпаднало със спирането на проекта.

 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване