01/31/15 08:47
(http://pik.bg)

Дъжд вали на много места в Пловдивско, пътищата са хлъзгави

Дъжд вали на много места в Пловдивско, пътищата са хлъзгави

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Пловдивско, съобщиха от Областното пътно управление. Дъжд вали на много места в областта, включително и в Пловдив.

Жълт код с предупреждение за обилни валежи в Пловдивска област обявиха за днес от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

До обяд времето ще е облачно и ще вали дъжд. Към обяд валежите ще намалеят и ще спират. Облачността временно ще се разкъса. Привечер от юг облачността ще се увеличи и отново ще завали дъжд.

Към полунощ (срещу неделя) валежите ще се усилят и в Югоизточна България ще са интензивни. Очакваните количества са от порядъка на 40-50 л/кв.м. В неделя валежите ще продължат до след обяд, но с по-слаб интензитет. Привечер облачността ще се разкъса и намалее. И през двата дни ще духа силен вятър от юг.

Под влияние на циклона ще остане топло за сезона. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса за първия ден, а в неделя ще се повишат с няколко градуса, съобщи Иван Митев, дежурен прогнозист в НИМХ-БАН, Филиал Пловдив./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване