01/31/15 04:17
(http://www.klassa.bg/)

Очакват ръст на записванията на туристи за море

 Ръст на записванията за почивка на море през лятото на тази година се очаква на германския туристически пазар за 2015 г., според първите анализи, представени по време на международното туристическо изложение CMT (Caravan - Motor - Touristik) в Щутгарт.

 

Данни, цитирани от проф. д-р Мартин Ломан, анализатор и преподавател в университета по туризъм в град Кил показват, че за това лято се очаква ръст до 1,4% в записванията за морските курорти, в т. ч. и за България. Анализът на мотивите и нагласите, които оказват най-голямо влияние за определяне на дестинацията, показва, че 68% от пътуващите германци предпочитат страни и региони, където има слънце, море и плажове. Информацията от Щутгарт предадоха представителите на община Варна, която за десета поредна година се представи на международното туристическо изложение.

 

„Основният интерес на посетителите бе насочен към възможностите за почивка на българското Черноморие, представено в каталозите на всички големи и средни немски туроператори, коментираха те. През деветте дни на панаира щандът на общината се радваше на голям интерес, като много от посетителите желаеха да повторят почивката си от предходни години, а други вече възползвали се от ранните намаления, желаеха да получат повече информация за града, курортите и културния календар“, казаха още от Туристическия информационен център на Варна в изложението.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване