02/01/15 17:49
(http://radiomilena.com/)

Бурен вятър отнесе покрива на читалището в Поморие /видео/

Бурен вятър със скорост 20 м/сек. изпотроши в центъра на Поморие покрива на читалище „Просвета”. Част от ламарините полетяха на десетки метри от сградата. За щастие пострадали хора нямаше. След сигнали на граждани районът около читалището беше отцепен от полиция, общински служители и пожарна.

По време на бурята авариен екип започна да обезопасява на покрива металната конструкция. Отстраняваха се част от ламарините, които също можеха да полетят из улиците на града. В групата се включиха кметът Иван Алексиев и председателят на читалището Милчо Скумов. Силният вятър скъса метални заварки и отскубна стотици метални скоби, които държаха огромната по площ гумена изолация. Част от нея се вдигна във въздуха и се сгромоляса върху страничните прозорци.

“В същото време деца репетираха гимнастика в танцовата зала, които изпитаха ужаса. Цялото платно пада върху прозорците, изведнъж става тъмно и се чува някакъв трясък, а те са започнали да пищят”, сподели Талев.

За да не изхвърчи останалата част от изолацията се наложи тя да бъде освободена изцяло от покрива.

В момента електричеството в читалището е изключено, защото липсва покривната изолация. Навсякъде в подпокривното пространство и в театралната зала са застлани найлони, защото след падналия дъжд тече отвсякъде. Все още не са ясни колко са щетите, но ако продължи да вали, те ще се увеличат. От Общината са взели мерки за бързото възстановяване на сградата.

Повече подробности вижте във видеозаписа, който направихме по време на бурята и след това.

Публикувана на 02/01/15 17:49 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/8vkKzGpUARw/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване