02/01/15 23:03
(http://pik.bg)

Комисар Николов: Ситуацията в страната постепенно се нормализира

Комисар Николов: Ситуацията в страната постепенно се нормализира

Оценката за цялата страна е, че ситуацията постепенно се нормализира. Това каза в Кърджали по повод валежите директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Николай Николов.

Той допълни, че в село Попово, община Болярово ще бъдат надградени дигите така, че очакваното повишение на река Тунджа и на река Поповица да бъде поето. Инж. Николов определи ситуацията в Бургас като по-специфична заради придружаващия обилните валежи ураганен вятър, предизвикал падания на покривни конструкции, билбордове. Само за Бургас през днешния ден са били приети над 300 сигнала за инциденти.

В област Варна ситуацията също се нормализира. Работи се по защитата на частни къщи. За ситуацията в Северозападна България, директорът на ГД "ПБЗН" каза, че положението във Вършец и Берковица продължава да е бедствено, заради невъзстановеното на 100 процента електрозахранване.

"Като цяло в страната оценката 
е, че на територията на Кърджали се създаде една от най-тежките ситуации", каза още инж. Николов. 

Той пристигна в Кърджали заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, който похвали областния управител Илия Илиев за създадената добра координация между различните институции, довело от своя страна до недопускането на бедстващи хора и жертви в региона. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване