02/01/15 21:10
(http://www.klassa.bg/)

ОЧАКВАНО СЛЕДВАЩИЯТ „ЕЪР ФОРС 1“ ОТНОВО ЩЕ Е „БОИНГ“

 Администрацията на САЩ реши да се спре отново на „Боинг“ в избора си на следващия президентски самолет „Еър форс 1“ и очаквано отхвърли „Еърбъс А380“.

Военното ведомство избра „Боинг 747-8“ – последната модификация, предлагана от компанията, за да смени двата боинга „747-200“, използвани в момента от държавния глава.

Те обаче летят от 1991 г. и вече остаряват. 

Новите машини ще се използват най-рано от 2018 г.

Администрацията търсеше голям самолет с четири двигателя, което ограничаваше избора до 747 или А380. Но „Боинг 747-8“ е единственият самолет, произвеждан изцяло в САЩ, който, след като бъде оборудван окончателно“, ще може да обслужва президента, посочи Дебора Джеймс, министър на военновъздушните сили.

„Еърбъс А380“ се сглобява във Франция. 

Окончателната цена на бъдещата сделка с „Боинг“ още не е определена, тъй като военните тепърва ще обсъждат с компанията техническите подробности.

Всеки „Еър форс 1“ е оборудван със специално защитени комуникационни средства и представлява

истински подвижен генерален щаб за президента на САЩ. 

Освен кабинет за държавния глава там има конферентна зала, медицински кът, който може да служи за операционна, и кухня, способна да храни до стотина души.

Източник: БТА

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване