02/01/15 21:20
(http://www.klassa.bg/)

Положението във Вършец остава бедствено

 Нормализира се ситуацията във Вършец след урагана, покосил домове и дървета. Бедственото положение обаче остава, тъй като все още има квартали и села без ток.

 

 

Сред най-пострадалите е квартал „Заножене" на Вършец, където трети ден няма ток и почти всяка къща е с поражения от бурята. „Все едно е минала авиацията и е стреляла по тях, всичките къщи бяха надупчени”, обясни кметският наместник на квартала Емил Истатков.

 

 

„Ураганът, който мина тук, е невиждан, отнесе керемидите, след това се запали коминът”, разказва местният жител Иван Живков, пише Би Ти Ви.

 

 

Докато Иван гаси пожара, стихията изтръгва покрива на бащиния му дом в съседство. Едва успели да съберат покъщнината от тавана, да го покрият с найлон и заваляло. „Плочата се мокри, отстрани стените също се мокрят, а е зима - това, като замръзне, всичко ще започне да се рони, това е много притеснително, ние не сме спали вече две нощи”, разказа съпругата му Лидия Живкова.

 

 

След вятъра и дъжда във Вършец дойде снегът и се разбра, че природата няма почивен ден. За разлика от застрахователните компании, с които потърпевшите опитват безуспешно да се свържат, за да опишат щетите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване