02/27/15 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Си Ен Ен показа Путин вместо Джихадиста Джон

 Американската телевизионна компания Си Ен Ен се извини за гафа, че показа снимка на руския президент Владимир Путин в репортаж за терорист от „Ислямска държава“. По ирония на съдбата това се случи точно в деня, в който медията постигна важна стъпка за възобновяването на излъчването в Русия, тъй като „Роскомнадзор” обяви, че е готов да поднови свидетелството за регистрация.

Фотографията на Путин бе показана в новината, че е установена самоличността на палача на заложниците, известен като „Джихадиста Джон“. Поднасяйки извинения, представител на телекомпанията заяви, че грешката е станала заради срив във видеосървъра, а снимката на руския държавен глава всъщност е била подготвена за следващия репортаж.

Така или иначе снимката на Путин се появи, докато водещият Макс Фостър произнасяше фразата „Има опасения за съдбата на заложниците, които в момента се намират в опасност, както и по повод привличането под отговорност на този човек, Джихади Джон“.

Личността на терориста с британски акцент по-рано през деня бе установена от Би Би Си.

Бившият жител на Лондон Мохамед Емуази е екзекутирал през август 2014 г. журналиста Джеймс Фоли, както и другите пленници след него.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване