03/01/15 15:47
(http://pik.bg)

Калин Янакиев: Убийството на Борис Немцов е чисто политическо

Калин Янакиев: Убийството на Борис Немцов е чисто политическо

Убийството на Борис Немцов е чисто политическо убийство. То не може да бъде друго убийството на човека, който беше откровеният опозиционен лидер на съвременна Путинова Русия. Независимо от опорните точки, които тутакси се появиха.

Това заяви пред Topnovini.bg философът и политик Калин Янакиев. По думите му е смехотворно да се твърди, че едва ли не Западът е убил Немцов, което вече се появи в медийното пространство.

Според него, това убийство цели едно единствено нещо - да покаже, че диктатурата не се спира пред нищо и да уплаши онези, които биха се осмелили, защото рано или късно ще се осмелят, да протестират срещу авторитарния режим на Путин.

“Не мога да кажа, защо точно сега става това убийство, но рано или късно обаче то най-вероятно щеше да се случи”, заяви Янакиев.

По думите му това е убийство от поредицата на многобройни криминални деяния, които путиновият режим е извършил от убийството на руската разследваща журналистка Анна Политковская, опита за отравяне на предишния украински лидер Виктор Юшченко - това са неща, които са типични за един авторитарен режим.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване