03/01/15 13:02
(http://pik.bg)

Отделяме до 10 лева за покупка на мартеници

Отделяме до 10 лева за покупка на мартеници

 Средно до 10 лева отделя българинът за покупката на мартеници. Това показа проверка на агенция "Фокус" на един от емблематичните базари в столицата, намиращ се в близост до бившето кино „Изток”. Според продавача Иванка Йорданова най-предпочитани и търсени тази година са мартениците, направени от естествена вълна. По думите й, много търсени са и тези, в които има и дървено мънисто. 

Най-купувани се оказват обикновените мартеници от по 10 стотинки, при които за лев можете да вземете 10 бройки. Продавачите са единодушни, че това е резултат на ниския социален статус на българина и неговата бедност. Продавачите отчитат спад в продажбата на мартеници по време на празника. 

Според Петко Стефанов, който също е продавач на една от сергиите за мартеници най-търсени са тези, които се връзват на ръката. Цените на мартениците варират от 0,10 лв. най-евтините до 5 лв. Разбира се има и по-скъпи, изработени с по-голямо количество конци, които могат да служат за украса. Тяхната цена достига 10 лв. 

На въпрос колко пари отделя българинът средно за мартеници Иванка Йорданова отговори, че зависи най-вече от дохода на всеки човек – някои 2 лв., други 5 лв., а трети до 10 лв. Тя обясни, че е трудно да се определи, защото хората не купуват само от една сергия, а разглеждат всички и купуват мартеници от различни места.

Като цяло продавачите са на мнение, че българинът не отделя повече от 10 лв. за мартеници. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване