03/01/15 12:08
(http://pik.bg)

Търговищенци обсъждат промени в управлението на страната

Търговищенци обсъждат промени в управлението на страната

Седем граждани от Търговищко ще участват в дискусия за промени в управлението на страната, информираха от Клуба на нестопанските организации в града. Активистите ще се включат в Национален граждански форум на тема „Какво трябва да се промени в управлението на страната?", след като бяха излъчени за представители на региона по време на Регионална среща на същата тема, която се проведе в Търговище през ноември миналата година. 

Тогава във форума участваха над 50 човека, както от областта, така и от целия Североизточен район. Те обсъждаха въпроси, свързани с формите на управление на страната ни, гражданския контрол, пряката демокрация, задължителното гласуване и др. 

Такива регионални срещи  бяха проведени още в градовете Стара Загора, Пловдив, Велико Търново, Ловеч и София. Резултатите от тях ще бъдат представени и обобщени на предстоящия Национален граждански форум, който ще се проведе на 10 март в София. Негова цел е да формулира препоръките на гражданите в конкретни предложения за промени, които да представи на управляващите.

Форумите са част от проекта „Граждански дебат за промяна” на Сдружение „Болкан Асист"./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване