03/02/15 15:03
(http://pik.bg)

Министър Танев на посещение в Брюксел във вторник

Министър Танев на посещение в Брюксел във вторник

Министърът на образованието Тодор Танев ще се срещне с еврокомисаря по изследвания, наука и иновации Карлос Моедас в Брюксел на 3 март, за да представят стартирането на използването и прилагането на инструмента Policy Support Facility (инструмент за подкрепа на политиките) в България като част от политиката на сближаване на ЕС в рамките на програмата Хоризонт 2020.

След срещата от 9.00 до 9.30 часа е предвиден брифинг за медиите в Брюксел, съобщиха от МОН. По-късно през деня Танев ще бъде гост на традиционния Ден на България в централната сграда на Европейската комисия Берлемон.

Той се организира по случай Националния празник на Република България 3 март и се провежда за шеста поредна година по инициатива на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която ще се срещне с министър Танев в 17.00 ч.

Инструментът Policy Support Facility ще се прилага единствено в България през настоящата година и цели да допринесе за подобряване на цялостната нормативна среда по отношение на мониторинг и оценка на системата за научни изследвания и иновации, развитие на човешките ресурси в областта на науката и изграждане и подобряване на политиките за трансфер на знания и технологии.

За да се отговори на предизвикателствата при нееднаквото развитие на страните-членки по отношение на развитието на науката и научните изследвания, програма Хоризонт 2020 въведе специфични мерки за разпространение на върховите постижения и разширяване на участието.

Тези мерки са насочени към по-слабо представящите се държави-членки на ЕС в областта на научните изследвания и иновациите и ще бъдат приложени при държавите-членки, които в най-голяма степен се нуждаят от новата политика на сближаване за програмния период 2014-2020 г. на Хоризонт 2020. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване