03/02/15 11:49
(http://pik.bg)

Наглец затапи велоалея в Бургас

Наглец затапи велоалея в Бургас

Бургаските шофьори не се стряскат от глоби и стикери с надписи „Аз съм селяндур”. Доказателство за това е, че всеки ден по улиците и тротоарите има десетки нарушители.

На нея се вижда как лека кола е блокирала велоалеята на ул. „Гурко”, която е една от най-ползваните от колоездачите, тъй като свързва центъра с Морската градина на Бургас. Автомобилът е спрян напречно и прави невъзможно минаването по велоалеята.

Улица „Гурко” е „синя зона”. Там проблемът с паркирането не е толкова сериозен, тъй като има и обществен паркинг, който беше изграден преди няколко години. Той разполага с достатъчно свободни места. Въпреки това обаче шофьорите предпочитат да паркират неправилно за тяхно улеснение. На „Гурко” има осигурени места за паркиране и за инвалиди, но те често са заети от тузарски коли.

Безспорно намирането на място за колите в Бургас е един от най-сериозните проблеми, особено в Центъра и комплекс „Възраждане”, където по-голяма част от улиците са разбити, а тротоарите са заети от коли.

Наскоро бургазлийка стартира инициатива за нагло паркираните коли. Предложението е колите, спрени на тротоарите, в градинките, на местата за инвалиди и навсякъде, където не им е мястото, да бъдат окичени с надписи „Аз съм селяндур“, „Аз искам да бъда инвалид“, „Извинете ме, че съм простак“, „Аз съм идиот“. Отдолу с по-малки букви пише, че автомобилът е маркиран за нарушение по ЗДП от Първи частен КАТ. Вече няколко коли бяха украсени с надписи, но въпреки това нарушители все още има./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване