03/03/15 22:44
(http://pik.bg)

Бургазлия спечели регатата „Трети март“ във Варненското езеро

Бургазлия спечели регатата „Трети март“ във Варненското езеро

Топ ветроходецът Михаил Копанов от яхт-клуб "Порт Бургас" спечели регатата "Трети март", която се проведе за 59-ти път в акваторията на Варненското езеро. Асът на бургаския клуб, който стана и държавен шампион на "Ял-6", е първенец в престижното състезание за 19-ти път.

Втори стана варненецът Явор Колев от клуб "Приятели на морето", а бронзовите медали останаха за Нейчо Ерменлиев от Поморие.

25 лодки от 16 клуба и 8 града в страната се включиха в регатата, която по традиция открива ветроходния сезон у нас. Президентът на клуба-домакин „Черно море–Бриз” Росен Марангозов не скри задоволството си от състезанието. Той похвали ветроходците, които в последния ден дадоха всичко от себе си независимо от дъжда.

Именно във финалната гонка станаха големи размествания в призовата тройка. Ден преди края на „Трети март” с шанс за медали бяха и екипажи от Търговище и от Балчик.

Победителят Михаил Копанов беше награден от директора на общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова. На тържественото закриване присъстваха и началникът на отдел "Спорт" към общината Кристияна Генчева и регионалният експерт на Министерството на младежта и спорта Кристиян Димитров.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване