03/03/15 15:55
(http://pik.bg)

Ето ги похитителите на Дявола от Несебър (снимки)

Ето ги похитителите на Дявола от Несебър (снимки)

Съдът решава дали да остави в ареста петимата похитители, опитали да отвлекат и убият 45-годишния Пламен Петров - Дявола от Несебър. Мярката на Асен Митков, Мартин Славов, Иво Севов, Иван Митков и Юлия Миткова се гледа в този момент в Бургаския окръжен съд, пише Флагман.

Петимата са обвинени по най-тежкия член от Наказателния кодекс за отвличане - чл. 142, ал. 2. Грози ги затвор от 10 до 20 години или доживотна присъда. Прокуратурата в лицето на окръжния обвинител на Бургас Калина Чапкънова настоя и петимата да останат зад решетките, защото срещу тях имало достатъчно събрани доказателства, а и те извършили престъплението по особено жесток начин.

Според адвокатите на задържаните обаче, Асен Митков и Юлия Миткова нямали нищо общо с отвличането. Те работели в една бригада заедно с Иван Митков, който е посочен от пострадалия за негов побойник. Самият Иван Митков поиска да бъде пуснат под домашен арест или подписка, защото има осем деца и всеки момент очаква да му се роди деветото. 

Сред арестуваните са трима членове на свирепата ромска фамилия Миткови, която е известна с множеството си грабежи и зверства над туристите от Несебър и Слънчев бряг. Съдия Георги Пепеляшев ще реши до час дали да промени мерките на задържаните. 

Припомняме, че петимата бяха задържани при специализирана полицейска акция в Несебър, след като пребили и натикали в багажник Дявола. Те били натръшкани край бензиностанция "ЛУКойл" на входа на Несебър. На шосето е имало кръв от жертвата.

Очаквайте подробности.


Съдебна охрана води към залата Юлия Миткова


Иван Митков (с червения анцуг) поиска да бъде пуснат под домашен
арест или подписка,
защото има осем деца и всеки момент очаква да му се роди деветото


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване