03/03/15 07:42
(http://pik.bg)

Трън иска 8-годишния Виктор, който просълзи хиляди с песен за 3 март, за почетен гражданин

Трън иска 8-годишния Виктор, който просълзи хиляди с песен за 3 март, за почетен гражданин

Трънчани приеха осемгодишното българче от Ню Йорк Виктор като почетен гражданин на Трън. През почивните дни голяма част от хората в пограничното ни градче не спряха да хвалят таланта на момчето отвъд океана, пише "Стандарт". "Трябва да покажем на това дете, че е ценено в родината си. Виктор трогна толкова много хора", нареждаха трънчани.

Песента му, наречена "Откъснатите цветя на България", предизвика истински фурор след хилядите споделяния. Българи емигранти по света и техните близки в Родината не скриха за бликналите в очите им сълзи. На 27 февруари майката на момчето Кристина Велинова (Christina Villanova) съобщи във Фейсбук групата на Българския детски хор и училище "Гергана" във Фейсбук, че са успели да приключат песента на Виктор броени дни преди Националния празник на България. Споделяйки клипа, тя уточни, че това е поздрав за всички българи, където и да се намират по света, и най-вече за децата, родени и растящи далеч от Родината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване