03/04/15 21:45
(http://pik.bg)

Интригата с поста на вътрешния министър се заплита! Появи се още един фаворит - бившият главсек на МВР Калин Георгиев!

Интригата с поста на вътрешния министър се заплита! Появи се още един фаворит - бившият главсек на МВР Калин Георгиев!

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев може да заеме мястото на Веселин Вучков, който подаде оставка като министър на вътрешните работи. Това съобщи БНТ, като се позова на неофициална предварителна информация.

Както е известно, по-рано днес Вучков подаде оставка, а премиерът я прие. Засега положението е необратимо, въпреки че лидерът на ДСБ Радан Кънев и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изпратиха сигнали, че е възможно решението да е неокончателно.

Сред другите спрягани имена, които се борят за шеф на МВР засега, са още: Йордан Бакалов, Методи Андреев и Валентин Цоновски. 

Както ПИК първи съобщи, една от най-силните кандидатури към момента изглежда тази на Бакалов. Бившият депутат от ОДС се справи успешно като служебен министър и се ползва с доверието на премиера Бойко Борисов. Ето защо засега шансовете му да стане вътрешен министър са най-високи.

Другата кандидатура - на бившия зам.-шеф на ГДБОП Валентин Цоновски, който беше началник и на отдел "Контратерор" в службата на антимафиотите, също не е за подценяване.

Третият вариант - депутатът Методи Андреев от ГЕРБ, който бе шеф на Комисията по досиетата, е по-малко вероятна. Андреев се слави с резките си и понякога недипломатични изказвания.

Калин Георгиев бе главен секретар на МВР в първия кабинет на Борисов и се ползва с безупречна репутация.

 



Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване