03/04/15 16:38
(http://pik.bg)

Фандъкова: Ще инвестираме над 5 милиона лева в спортна инфраструктура през 2015-а

Фандъкова: Ще инвестираме над 5 милиона лева в спортна инфраструктура през 2015-а

През тази година и в следващите две, които остават до 2018 г. сме се насочили към развитието на спортната инфраструктура. Общо около 5 500 000 лв. инвестиции ще инвестираме тази година в спортна инфраструктура по различни програми. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на реновираната зала "Триадица", предаде агенция "Фокус".

"Едната от тях е за строителство на нови физкултурни салони, предстои строителство на физкултурен салон в 98 НУ в район "Надежда". Предстои изграждането по-скоро на пристройка в съществуващия физкултурен салон на Първа английска гимназия с построяването на още един. Новото училище в с. Герман ще е с нов физкултурен салон. Детските градини, всичките те с физкултурни салони, а някои и с басейни. Едновременно с това ще ремонтираме четири съществуващи физкултурни салона, три ученически и училищни басейни. Заедно с това ще изграждаме и фитнес площадки и ще продължим с тези на открито. Ползват се много, от това което се вижда", заяви Фандъкова.

"Всяка година до 2018-та ще се стремим да разширяваме спортната база, с това да стимулираме и учителите, и децата да спортуват. Залата беше пълна с деца от съседните училища. В този район се намира и моето 73-то училище, ние сме ползвали зала "Триадица" по предназначение много отдавна - имаме традиции в това отношение", добави тя.

"Най-важното е да инвестираме, а учителите и треньорите си знаят работата, дай Боже и повече родители да се обръщат към спорта и заниманията, свързани със спорт, защото в София има къде да се спортува. Важното е да има желание и да има повече информация, което е наш ангажимент, допълни Йорданка Фандъкова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване