03/05/15 20:55
(http://pik.bg)

Зверство! Вероника е убита по изключително жесток начин - съсечена е седем пъти с брадва по лицето

Зверство! Вероника е убита по изключително жесток начин - съсечена е седем пъти с брадва по лицето

 Вероника Здравкова от Никопол е била убита по изключително жесток начин. Убиецът е нанесъл 7 смъртоносни удара с брадва по главата и лицето. Черепът на момичето е бил разбит от хладното оръжие, а челюстта й - строшена, съобщи "Труд".

Девойката, която следвала магистратура във Великотърновския университет и работела в мебелен магазин, изчезна към 19 часа на 28 февруари. На 3 март тялото й бе открито от рибар в река Янтра. И вчера полицаи и пожарникари обикаляха около стария мост между жп гарата и автогара "Юг" и претърсваха сантиметър по сантиметър, за да търсят лични вещи на убитата и оръжието на престъплението. Само на 100 метра от мястото, където бяха полицаите, репортери намериха мъжки кожени ръкавици и лилаво дамско портмоне. Те веднага бяха иззети и ще бъдат изследвани дали са свързани с убийството.

"Все още предметът не е открит. Предполага се, че наподобява брадва, но може да е и мотика, защото е твърд и с остър ръб", обясни наблюдаващият прокурор Цани Попов.

Според криминалисти по случая са иззети следи от нокти, кръв и косми и са изпратени за ДНК анализи в София.

Тартор на група клошари, по прякор Слона, е задържан и се издирва негов съучастник в убийството на Вероника, съобщиха вчера по обед електронни сайтове. Информацията бе веднага опровергана от полицията.

"До момента са разпитани над 50 души и се проверяват различни алибита. Сред тях има и лице с такъв прякор. Засега обаче нито то, нито някой друг е задържан по случая", каза шефът на Областната дирекция на МВР Илиян Личев. Думите му потвърди и наблюдаващият прокурор Попов.

Делото за убийството на Вероника е взето под специален надзор от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване