03/27/15 20:01
(http://www.klassa.bg/)

Microsoft Office 2016 и Skype for Business в тестови период

 От средата на март „Майкрософт“ дава възможност на всеки свой настоящ и бъдещ клиент да тества новата подобрена версия Office 2016. Пробният вариант е насочен основно към IT специалисти и разработчици. 
Кърк Кьонигсбауер от „Майкрософт“ обяснява, че тази ранна версия все още не съдържа всички характеристики, които се предвижда да притежава крайният продукт, но дава възможност на всеки да надникне в предстоящото (още тази година!) Office ъпдейтване. 
Подобрени в Office 2016
ще бъдат функционирането на Outlook, съхраняването на отпечатъци, доставянето на имейли, вмъкването на изображения в Word и Excel. Интересна идея е и новата опция в Word, Excel и PowerPoint, наречена „Tell me what you want to do…“ („Кажи ми какво искаш да правиш...“) – само ще трябва да напишете какво е желаното от вас действие и търсачката ще открие подходящата опция. Office 2016 ще зарадва потребителите си и с по-високо DPI, което ще допринесе за по-ясната визуализация на 250 и 300-процентови изображения върху широки дисплеи. 
Друга дребна, но добре дошла промяна е новата цветна тема по подразбиране на Office 2016. Благодарение на нея горната лента на всеки отворен от вас документ ще бъде отличително оцветена, с цел по-осезаемото ѝ разграничаване от долната.
Докато в миналото „Майкрософт“ добавяше разширени Office опции (Add-in Support) за разработчици, то във версия 2016 нови такива няма да има, а вече съществуващите ще бъдат достъпни за всички. Подобен подход със сигурност ще се хареса на корпоративните клиенти, които често се сблъскваха с проблеми при предходните версии на електронни таблици и сложни макроси в документите. 
Желаещите биха могли да изпробват всичко това, а и много повече, още сега. 
Освен пробния Office 2016, „Майкрософт“ стартира тестова версия и на така наречения
Skype за бизнес (Skype for Business).
Този иновативен Skype вариант се явява като своеобразен заместител на първичния бизнес комуникационен инструмент на компанията – Lync. 
Skype for Business изключително много наподобява на традиционния си „събрат“ с разликата, че е пригоден бързо и лесно да се интегрира в различни Office приложения. 
Skype for Business със сигурност ще предостави тази възможност на своите потребители по един изключително удобен и гъвкав начин. Средствата, които до този момент много компании влагаха в организирането на онлайн конференции, може би, скоро ще бъдат спестени. 
От „Майкрософт“ гарантират, че новата версия ще бъде достъпна за ползване още през април.
Автор: Кристина Кацарска, Софтуерен университет

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване