03/27/15 13:04
(http://pik.bg)

Борисов: Държавата стои зад синдиците в КТБ

Борисов: Държавата стои зад синдиците в КТБ

Владислав Горанов въведе в Корпоративна търговска банка синдиците. А прокурорът и главният секретар отидоха, за да покажат, че държавата стои зад техните правни действия да върнем имуществото и парите на данъкоплатците. Защото ние сме ги дали живи тези пари – ние и фондът. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща с черногорския си колега Мило Джуканович.

Борисов заяви, че не е коментирал досега за едно евро как се разпродава имущество защото това, което се е случило е нахалство. Видяхме как няколко месеца съдът ни мота. В същото време чухме как се купуват активи за 1 евро. Днес синдиците са там. Добре, че го направихме, коментира Борисов въвеждането днес на двамата синдици в КТБ.

Ако трябва ще променим още един текст на закона, заяви премиерът. Защото по време на приватизацията са забранили на прокуратурата да разваля сделки, каза той и добави, че това се е правило, " за да крадат държавата". Финансовото министерство може само за 3 дни да спре финансовия поток, каза Борисов. Снощи като се видяхме с прокурорите и службите това е написано. Действахме перфектно, но за съжаление тези няколко месеца, които минаха, нещо толкова елементарно като това, да се назначи синдик, не стана. Я си представете, ако не бях предприел мерки и не бяха влезли синдици в банката?, попита риторично Борисов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване