03/27/15 12:20
(http://pik.bg)

Броят на изложенията в чужбина ще се увеличи

Броят на изложенията в чужбина ще се увеличи

Броят на панаирите и изложенията в чужбина, на които ще може да участва бизнесът през тази година, ще се увеличи. Това заяви изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева по време на годишната среща на Съюза на печатарската индустрия в България, която се провежда в Панагюрище, съобщиха от агенцията.

Тя допълни, че същевременно с това ще се увеличат и търговските мисии зад граница. Помощта за бизнеса ще дойде по оперативна програма "Конкурентоспособност", чийто срок на действие в тази сфера ще бъде удължен до ноември 2015 г., подчерта Захариева. България се представя с национални щандове на изложенията и панаирите в чужбина, на които наемната площ, конструкциите, оборудването, обзавеждането, логистиката и рекламата на участието се поемат от оперативната програма. По този начин се облекчават фирмите – участнички.

Мариета Захариева призова печатарският бранш активно да се включи в изготвянето на допълнителната програма за изложенията и панаирите. Тя се обърна и към председателят на съюза Петър Кънев, който е и председател на комисията по икономическа политика и туризъм, че очаква от тяхна страна предложения за събития, които са важни за сектора. "Целта е да вдигнем експортната насоченост на малкия и среден бизнес", допълни Захариева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване