03/27/15 11:33
(http://pik.bg)

В Кърджали засилват контрола върху храните преди празниците

В Кърджали засилват контрола върху храните преди празниците

В дните преди Великденските празници са засилени проверките за превоза на месни продукти, полицията се натъкна на 250 кг месо без документи за произход.

Месото е открито при специализирана операция на полицията в Кърджали и Областната дирекция по безопасност на храните вчера, съобщиха днес от регионалния пресцентър на МВР. Лекотоварен автомобил "Опел", управляван от М.И./26 г./, е бил спрян за проверка в района на село Черноочене. Полицаите открили месото, за което водачът не успял да представи документи за произход и транспортиране. Ветеринарните специалисти са съставили констативен протокол и акт по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Месото е иззето.

Още една специализирана операция - за противодействие на закононарушенията, свързани с рибните ресурси, е проведена на територията на РУ-Кърджали. Извършени са проверки на язовирите "Кърджали" и "Студен кладенец", нарушения не са констатирани. С разпореждане на директора на ОД на МВР старши комисар Венцислав Момчилов са предприети превантивни мерки във връзка с предстоящите празници.

Районните управления на МВР в региона започват специализирани операции за противодействие на кражбите на животни, за контрол на превоза на месо и месни произведения, за пресичане на разпространението на стоки без акцизен бандерол. Полицейските инспектори по места са натоварени да предупредят жителите на областта, отглеждащи животни, да вземат мерки срещу евентуални кражби и измами от страна на търговци. На видни места в селищата ще бъдат разлепени листовки с препоръки за предотвратяване на най-честите престъпления, които се извършват по празниците – кражби от домовете, джебчийски кражби, измами по телефона. Специални мерки ще има и от страна на Пътна полиция с оглед очаквания засилен трафик по пътищата. Районните управления на МВР са задължени да определят униформения състав, който ще се грижи за опазване на обществения ред в населените места и край храмовете.

Подготвят се графици за усилени дежурства в дните непосредствено преди и по време на празниците се подготвят в управленията. За разкриването на престъпления "по горещи следи" се сформират и екипи от криминалисти. Контролен преглед на местата, където се очаква струпване на хора – в храмове и заведения, извършват екипи на полицията и пожарната за спазване на мерките за безопасност

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване