03/27/15 02:03
(http://pik.bg)

Горанов: 65 държавни дружества са държали в КТБ 247.6 млн. лв. в края на 2014 г.

Горанов: 65 държавни дружества са държали в КТБ 247.6 млн. лв. в края на 2014 г.

Първата отчетна дата на БНБ след поставяне на КТБ под специален надзор към 30 юни 2014 г. Държавните дружества в банката са 65 на брой, а общата сума, която държат в нея са 247.6 млн. лв.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на депутатско питане за това кои държавни и общински дружества са имали банкови депозити в КТБ. Според предоставената в МФ информация към 31 декември 2014 г. над 90% от дружествата са приели правилата и са спазили изискванията средствата в една банка да не надвишават 25% от общите средства на съответното дружество.

Горанов препрати отговор на въпроса кой орган е взел решение парите на държавните дружества да бъдат в КТБ към ресорните министри, които са принципали на съответните дружества. Не разполагаме в МФ с данни кои общински дружества са разполагали със средства в КТБ, каза министърът. По смисъла на закона конкретните суми на всяко едно дружество представлява банкова тайна. Не съм останал с впечатление, че министърът на финансите има право да разполага с банкова тайна, подчерта още Горанов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване