03/27/15 12:30
(http://pik.bg)

Над 40 хил. тютюнопроизводители получиха националните си доплащания

Над 40 хил. тютюнопроизводители получиха националните си доплащания

40 500 тютюнопроизводители са получили по сметките си общо 105 млн. лева по схемата за национални доплащания.

Това стана ясно тази сутрин след съвместната среща на премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието Десислава Танева и председателя на ДФЗ Румен Порожанов с представители на тютюнопроизводители и животновъди от страната. Не беше лесно, имаше криза и дупки в бюджета. Танева и Порожанов са се справили със задачата, каза Борисов след срещата. Мисля, че в диалог свършихме добра работа за тези хора. Не сме ги делили на християни, на мюсюлмани, нито на ДПС, нито на БСП, нито на ГЕРБ, заяви Борисов.

Той отбеляза, че по отношение на животновъдите, турският пазар е изключително важен за България, но по границата има тотален тормоз. Затова сме се разбрали и завчера с президента Ердоган разговарях - двамата ветеринарни инспектори да направят такъв режим на границата, че всичко това да става бързо да няма тормоз и рекет, каза още Борисов. "Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето", каза Борисов.

Той се надява през април месец да бъдат възстановени парите в Българската банка за развитие, за да може да започне износ за по-платежни места, визирайки арабските страни. Сега в момента, българите изнасят само за Албания, на най-ниската цена в света, а поне за телета и агнета да нямаме спор, че са ни най-хубавите, добави Борисов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване