03/27/15 09:48
(http://pik.bg)

Парламентът ратифицира споразумение между ЕС и Монголия

Парламентът ратифицира споразумение между ЕС и Монголия

Парламентът ратифицира Рамково споразумение за партньорство и сътрудничество между Европейския съюз /ЕС/ и неговите държави членки, от една страна, и Монголия, от друга страна. Сред водещите цели на споразумението е противодействие на разпространението на оръжия за масово унищожение, борба с тероризма и организираната престъпност, правосъдие, финансови и икономически въпроси, търговията и туризма, научно-техническото развитие, селското стопанство, транспорт, култура и медии, здравеопазването и др.

Според доклада на комисията по европейските въпроси с ратификацията на документа страната ни ще има възможност да участва пълноценно и активно в осъществяването на политиката на ЕС спрямо трети страни, отбелязва БТА. Дългогодишните приятелски отношения между България и Монголия, установени още в началото на 1950 г., ще бъдат осъвременени и съобразени с изискванията на Европейския съюз, се посочва още в доклада.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване