03/27/15 14:38
(http://pik.bg)

Съдът допусна нова експертиза по делото за катастрофата в Крушевец

Съдът допусна нова експертиза по делото за катастрофата в Крушевец

Окръжният съд в Бургас продължи днес изслушването на вещите лице по наказателното дело срещу Костадин Стоянов, подсъдим за смъртта на 11-месечната Красимира на 11 септември миналата година в Крушевец. Заключения представиха двама експерти, изготвили две химически експертизи и токсикохимическа експертиза на подсъдимия, с които се установява наличието на алкохол и на наркотично вещество.

По искане на защитата на подсъдимия Окръжен съд Бургас допусна да бъде изготвена нова автотехническа експертиза. Защитникът мотивира претенцията си с липса на компетентност на едното вещо лице, участвало в представената по делото и изслушана в предходно съдебно заседание тройна автотехническа експертиза.

Съдебният състав обаче отхвърли останалите искания на защитата - да бъде направен нов химически анализ на кръвта на подсъдимия, и да се допусне съдебно-медицинска експертиза с вещо лице – лекар психолог, за въздействието на алкохола и наркотичното вещество върху организма на подсъдимия. Процесът ще продължи на 28 април, съобщиха от съда в Бургас. В предходните съдебни заседания съдът разпита призованите свидетели и вещи лица и изслуша обясненията на подсъдимия.

Според повдигнатото на Стоянов обвинение, на 11 септември 2014 г., около 09,09 ч. в с. Крушевец, община Созопол, в пияно състояние и след употреба на високорисково наркотично вещество канабис, при управление на лек автомобил "Рено Канго", в посока от гр. Малко Търново, област Бургаска към гр. Бургас, в близост до магазин за хранителни стоки, е нарушил правилата за движение по пътищата, не е контролирал непрекъснато моторното превозно средство, което е управлявал, в резултат на което е пресякъл единичната непрекъсната линия, напускайки лентата си на движение, и е навлязъл в лентата за насрещно движение, а след това и в пешеходната зона /тротоар/.

Като е предизвикал пътнотранспортно произшествие с намиращата се на тротоара пешеходна количка и по непредпазливост причинил смъртта на 11 месечно момиченце. Случаят е особено тежък – причинена е смърт на малолетно лице извън пътното платно, в населено място, на пешеходна зона, от служител на провоохранителните органи в системата на МВР.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване