03/27/15 03:35
(http://pik.bg)

Украински моряци гладуват на кораб във Варна

Украински моряци гладуват на кораб във Варна

14 украински моряци гладуват на товарния кораб Asian Dream, който се намира във Варненското езеро. Въпреки че от седмица икономисвали продуктите си, в четвъртък храната им окончателно свършила. Подобна е ситуацията и с питейната вода.

Корабът, плаващ под флага на Бахамските острови, е собственост на китайска фирма. Неволите на моряците започнали преди няколко месеца, когато корабособственикът престанал да им дава заплати и да се грижи за екипажа, пише "Труд". Морският съд на практика е задържан в България по две причини. От близо месец Asian Dream е бил на планов ремонт в “Булярд”, но собственикът не превел нито една от договорените суми. Затова корабният завод поискал задържането му, докато собственикът се издължи.

От друга страна, “Морска администрация” е разпоредила задържане, докато не се изплатят заплатите на моряците и не се създадат нормални условия за работа и живот на борда.

Шефът на “Морска администрация”-Варна кап. Валентин Енчев е информирал посолството на Украйна у нас и оттам са се заели да осигурят храна, вода и правна помощ на сънародниците си.

Моряците не смеят да напускат кораба, защото ако го направят, няма да могат да претендират за дължимите им суми. Кап. Енчев е категоричен, че корабособственикът няма да получи плавателния съд, докато не изчисти всичките си задължения.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване