03/28/15 12:44
(http://pik.bg)

Борислав Гуцанов: Най-големият проблем на Варна е липсата на икономика

Борислав Гуцанов: Най-големият проблем на Варна е липсата на икономика

Най-големият проблем на Варна е липсата на икономика. Това заяви за "Фокус" председателят на Градския съвет на БСП Борислав Гуцанов.

„Варна няма нищо общо с онзи работещ град, но не от преди 25, а от преди шест-седем години. Не остана предприятие във Варна. Как да се откриват работни места, как семействата да живеят нормално, когато няма действаща икономика. Първият и най-важен въпрос е съживяването на икономиката и развитие на нова икономика.

Затова винаги съм говорил за проекти, които да вдигнат града – ново пристанище, атракционна зона на мястото на старото, високотехнологични инвестиции от Далечния изток. След като сме страна - членка на НАТО, и изпълняваме определени ангажименти, които недотам се харесват от хората и с основание, поне нека да имаме и определена полза. Може ли да имаме високотехнологичен военен завод на територията на Варна и той да не изпълнява никакви поръчки. Затова се правят договори и съюзи, за да има взаимна изгода, а не едните да печелят за сметка на другите.

Икономиката е най-важната задача за развитието на Варна”, коментира Борислав Гуцанов. „ Какво ли не направи този кабинет да ни изпокара с всички. Това се отразява на туризма ни по най-безумния начин. Колко полети има отказани от Русия и Украйна, поне едната страна да бяхме запазили като партньор, как да просъществуват тези хотели, как да се развива туристическата индустрия. Това са неща, за които местната власт има какво да направи.

Не приемам оправдания, че това са централни лостове, с които трябва да бъде въздействано. Всички тези големи проекти - за втори мост, Общ устройствен план, пристанища, нова зоологически градини, аквариуи, бяха разработвани от Общинския съвет на Варна преди години. Къде е сега Общинският съвет, къде е градоначалникът”, попита Борислав Гуцанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване