03/29/15 17:18
(http://pik.bg)

Бизнес университет у нас е на 265-то място в Световна класация

Бизнес университет у нас е на 265-то място в Световна класация

Висше училище международен колеж, което има филиали във Варна, Добрич и София може да се похвали, че заема 265 място в топ 1000 бизнес университети в света. Това съобщи за БГНЕС проф. д-р Веселин Благоев, зам.-ректор на Висше училище международен колеж (ВУМК). Международният колеж има съвместни програми с Cardiff Metropolitan University и обучава студенти по техни програми, като те завършват с британска диплома.

Обучението се извършва изцяло на английски език. "Специфично е, че спазваме британските и българските академични норми за обучение и студентите получават доста високо качество на образованието, което отговаря на изискванията на водещи фирми в света", категоричен е проф. Благоев. Всички специалности във ВУМК са с бизнес ориентация. Традиционните са бизнес администрация, Финанси, Управление на туризма и ресторантьорството и Компютърна специалност.

Зам.-ректорът на колежа сподели, че успеваемостта на студентите след завършване е много висока. "Cardiff Metropolitan University е на 6-то място във Великобритания по намиране на работа от 6 месеца до една година след завършване. Наблюдаваме същите проценти и в България. Това се дължи най-вече на факта, че студентите ни получават доста сериозно образование и при интервютата, които правят за постъпване на работа се справят много добре", обясни проф. Благоев. ВУМК, както и Британското училище в София днес се представиха на изложението "Образование без граници". Костадин Петков, представител на Британско училище в София обясни, че училището се е появило на българския пазар за 2009 г. в отговор на нуждата за качествено образование в България, даващо на децата равен шанс за продължаването му след това в чужбина. "Следваме британска образователна програма, като учениците ни учат изцяло на английски език. Това дава равнопоставеност при кандидатстване на ученици в чужди университети.

Още от 10 клас даваме шанс на учениците си да се профилират и да изучават предмети, които ще им бъдат полезни и ще им трябват за бъдещо продължение към висше образование", каза той. Петков коментира, че в Британското училище се залага на нови и иновативни методи на обучение. "Превърнали сме обучението в нещо интересно и интерактивно. Част от учениците от 3 до 10-годишна възраст учат и по тематично базирано обучение. Имат много практически уроци, за да видят нещата и на практика, а не само на картинка в учебника", добави той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване