03/29/15 12:10
(http://pik.bg)

Днес избират "Котка на годината 2014"

Днес избират "Котка на годината 2014"

Националната федерация по фелинология днес ще присъди титлата „Котка на годината 2014“. Тя ще бъде избрана сред най-титулованите участници в котешките състезания от международно жури. 

Сред участниците са редки породи котки като абисинска, бенгалска, бурманска, шартрьоз, кимрик, девон рекс, донски свинкс, екзотична, мейн-куун, норвежка горска, оцикет, персийска, британска, турска ангора, руска синя, свещена бирманска, сиамска, сибирска, сингапура, сомалийска, сфинкс, тайска. За първи път в България ще бъде показана котка от породата бурмезе (бурманска), като това е и първото участие на изложител от Латвия.

По-непослушните котки си стоят в клетките, но кротките са извън тях, а някои дават и да бъдат галени от непознати, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Изложбата е в музея „Земята и хората“ и ще продължи до 17 ч. Билети ще се продават до 16 ч.

Посетителите ще видят специално подготвена, изцяло посветена на котките изложба живопис на младия талант Людмила Отузбирова. Тя е в 11 клас на Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров”/topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване