03/29/15 10:49
(http://pik.bg)

Задържаха трима за телефонна измама

Задържаха трима за телефонна измама

Служители на Районното управление в Полски Тръмбеш предотвратиха телефонна измама на 85-годишна жена от село Полски Сеновец, съобщават от великотърновската полиция. В петък около 11,00 ч. в полицейското управление е получен сигнал от възрастна жена.

Тя обяснила, че същия ден около 03,00 ч. на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за лекар. Той й казал, че дъщеря й си е счупила крака и за леченето й е необходима сумата от 700 лв.

Непознатият се уговорил с жената същия ден около 13,00 ч. да предаде парите на хора, които той ще изпрати пред дома й.  Жената веднага съобразила, че това са измамници и сигнализирала в полицията. В уречения час пред жилището й спрял лек автомобил, от който слезли двама мъже.

Същите незабавно били задържани от униформени служители. Това са 41-годишния П. Е. от Павликени и 49-годишния И. Д. от Г. Оряховица и двамата известни на полицията и осъждани. След проведени действия по разследването е установено, че  съпричастен към деянието е и 25-годишния П. З. от Ветово, известен на полицията и осъждан.

Тримата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая в полицейското управление е започнато досъдебно производство. Работата по цялостното документиране на престъплението продължава./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване