03/29/15 10:31
(http://www.klassa.bg/)

Кабаева и Путин – разделени заедно

 "Имам син.“ Това кратко послание в личния профил в Туитър на примата на художествената гимнастика Алина Кабаева разбуни духовете през изминалата седмица. Както можеше да се очаква, повече подробности по темата няма. Но няма и да има.


Това бебе, както и неговите по-големи с няколко години невръстни братче и сестриче са най-дълбоко пазената тайна на днешен Кремъл. Защото са трите, обвити в мистерия, охранявани денонощно и с цената на десетки животи деца призраци на Владимир Владимирович Путин от връзката му с олимпийската, деветкратна световна и 15-кратна европейска шампионка.


Тях никой не ги е виждал, никой в Русия няма право да говори гласно за съществуването им. Така както е тръгнало, едва ли някога ще бъдат показани публично. От 9 години един от най-влиятелните политици в световен мащаб категорично отрича да има нещо общо с Кабаева освен служебни ангажименти по партийна линия.


Опровержение от Кремъл дойде и сега, след като швейцарски медии разкриха, че Алина се намира в местна клиника и се готви да стане майка за пореден път. „Владимир Путин не е баща на детето на Алина Кабаева“, излязоха със суховато съобщение от президентството. Просто по задължение, без заблудата, че има кой да им повярва.


Аферата на Кабаева - носителка на 41 медала от големи първенства с трикото на Руската федерация, преди да сложи край на кариерата си през 2006 г., с Путин започва точно тогава, непосредствено след последното й състезание - световното в Москва. Година по-късно тя е пълноправен член на партията на своя любим, за когото няма право да обелва дума пред обществото. Според всички медии, извън тези в родината й, гимнастичката става за първи път майка малко преди Коледа през 2009 г. Тогава в руската столица се ражда Дмитрий. Две години по-късно сведенията сочат, че жената каучук, както бе известна заради нечовешката си гъвкавост, е дарила президента с дъщеричка. Не се знае как е кръстено второто момче на двойката, проплакало за сефте в Лугано. Нито дали то вече е прибрано на сигурно място зад дебелите и високи стени на Кремъл.


Може би е случайно стечение на обстоятелствата, но по същото време, когато Алина Кабаева изпусна емоциите си в Туитър, Владимир Путин изненадващо отмени отдавна насрочената си визита в Казахстан. Официалното обяснение бе, че президентът се бори със силни болки в гърба от стара спортна травма. Неофициалното би звучало далеч по-семпло: например, че е станал баща.

 

Гимнастичката крие баща мюсюлманин

 

Защо след почти 10-годишна връзка Владимир Путин и Алина Кабаева не официализират отношенията си и не ги скрепят с брачен съюз?


Мотивите това да не се случи са повече от сериозни. Гимнастичката с каучуково тяло е наполовина мюсюлманка по бащина линия, разкриха преди няколко години американските медии.


Таткото на най-титулуваната състезателка в историята на художествената гимнастика е татарстанец, а майка й е московчанка. Самата Алина е родена и израства в Ташкент, Узбекистан. Пак според слуховете най-силният човек в Русия все пак е казал „да“ на любимата си Кабаева на тайна церемония в Кремъл преди две години.

 

Вестникът, разкрил аферата през 2008 г., вече не съществува

 

В Русия никой не смее да коментира спецификата на отношенията между Владимир Путин и Алина Кабаева. Последната медия, която имаше този кураж, не съществува от 7 години. През 2008 г. „Руски кореспондент“ излиза с шокиращ материал, че политикът се развежда след 30 години брак със съпругата си Людмила. Двамата имат две големи дъщери, които никой не е виждал от ранна детска възраст и за които има слухове, че отдавна живеят в Швейцария.


Като причина за раздялата вестникът лансира тайната връзка с Алина Кабаева. Малко след публикацията „Руски кореспондент“ спира да съществува, като никой дори не се нуждае от коментар защо. Собственикът му Александър Лебедев се премества да живее за постоянно във Великобритания и купува акциите на „Ивнинг Стандарт“.


Владимир Путин наистина се развежда и признава този факт, но чак през пролетта на 2014 г. Тогава бившата му половинка Людмила тихомълком е заличена от биографичната справка в официалната страница на руския президент.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване