03/29/15 18:28
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Бойко Борисов: Русия и Съединените щати да се разберат и тогава санкциите да отпаднат

 Ние сме твърдо евроатлантически ориентирана страна. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на Общо заседание на "Предприемачи ГЕРБ. Той подчерта, че това е цивилизованият избор, който България е избрала много преди тяхното управление и изтъкна, че сме лоялен член на НАТО и Европейския съюз. 
„Не може да се радваме, че има война и санкции", заяви Борисов и добави, че политиката му винаги е била Русия и Съединените щати да се разберат и тогава санкциите да отпаднат. „Така или иначе загинаха хиляди хора и продължават да гинат и санкциите ги държат като инструмент за натиск", обясни той.
Според него в момента, в който и двете страни се разберат, че това е пагубно и за техните държави, и за Европа, това ще спре и обясни, че страната ни не е правила нищо пагубно, за да се чувстваме виновни. 
В обръщението си към делегатите, премиера подчерта, че Брюксел вярва в нашите контролни органи. Той подчерта, че България е в първата десетка от страните, които допускат най-малко грешки в обществените поръчки от 28 държави в ЕС и това показва ефекта от работата на вицепремиера Томислав Дончев, кметовете и екипите. Той обясни, че няма друга държавата, в която корекциите да са над 30 млн. лева. Борисов уточни, че над 820 млн. лева повече са приходите в държавата за тези три месеца, а към март месец има 145 млн. лева излишък в бюджета. Той изрази надежда, че към края на годината България ще мине 1 млрд. 300 млн. лева. 
Във връзка с назначаването на служебни синдици в КТБ той коментира, че в момента депутатите се отнасят доста популистки и отбеляза, че действия са предприети благодарение на вкарания Закон за КТБ.
„Пуснахме всички европейски фондове да работят само за една седмица”, обяви Бойко Борисов. Той посъветва хората да не се подвеждат по Румъния, а да гледат страни като Германия и Холандия, където наистина върховенството на закона е безапелационно. 
Борисов обърна внимание и на проекта "Южен поток", коментирайки, че „неговия малък шанс беше, че попадна на правителството на Орешарски, на тези лакомници, които решиха да излъжат и ЕС, и руснаците”. Той каза още, че огромният проблем на българския бизнес е сивата икономика, а втория прецедент е бавното решаване на делата и с години влачените процеси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване