03/29/15 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Пътниците на разбилия се самолет на Джърмънуингс са знаели какво става

 Немският вестник Bild публикува пълната стенограма от черната кутия на разбилия се във френските Алпи Еърбъс А320. Записът е с продължителност час и половина.

 

На лентата ясно се чува, как първия пилот крещи на заключилия се в пилотската кабина Андреас Лубиц „отвори скапаната врата“, а на заден план пътниците пищят от ужас. От записа става ясно, че пет минути преди удара в земята – около 10.35 часа - пътниците са започнали да викат, което опровергава първоначалната информация, че не са знаели какво се случва.

 

Капитанът се е опитвал да убеди Лубиц да отвори в продължение на 20 минути. В същото време е сработила предупредителната система, която е излъчвала съобщения „Земя, наберете височина.“ След като не е успял да влезе в кабината, първият пилот се е опитал да разбие бронираната врата с брадва – това са съобщили от „Луфтханза“ на немския вестник Bild. От „Джърмънуингс“, авиокомпанията собственик на разбилия се Еърбъс са потвърдили, че на борда е имало брадва.

 

По-рано стана известно, че с помощта на ДНК анализ за открити останките на Лубиц на мястото на катастрофата. Установена е и самоличността на първия пилот.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване