03/31/15 20:57
(http://pik.bg)

Община Добрич кандидатства за 1,26 млн. лв. от фонд „Солидарност“

Община Добрич кандидатства за 1,26 млн. лв. от фонд „Солидарност“

За финансиране в размер на 1 260 011,38 лева от фонд „Солидарност“ ще кандидатства Община Добрич, реши Общинския съвет днес.

С тях се  предвижда да се покрият щети, настъпили при бедствието от 19-23 юни 2014 г.

С парите ще се възстановяват общински инфраструктурни обекти – пътища, площадно пространство и улици, както и да се възстановят корекцията на река Добричка в участъка от околовръстен път (посока с. Богдан) до включване на Приток „Сердика“, както и мостово съоръжение над коритото на река Добричка по ул. Любен Каравелов“. Сред обектите, които се предвижда да се възстановяват, са улиците „Иван Рилски“, „Карвуна“, „Кл. Охридски“, „Копривщица“, „Кубадин“ и „Стоил войвода“.

Срокът за депозиране на проектите е 6 април. Щетите са много по-големи, но фонд „Солидарност“ не покрива всички, обясни кметът Детелина Николова. Тя посочи, че общинската администрация се е съобразила с критериите и изискванията на фонда, а за община Добрич е определен ресурс от 600 000 евро./topnovini.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване