03/31/15 13:22
(http://www.dnevnik.bg/)

Русия започва разследване за убийството на детето край Пасарел и неговата майка


Руският следствен комитет започва разследване за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев в България, съобщи агенция "Интерфакс", позовавайки се на официалния представител на разследващите Владимир Маркин.

"За убийството в България на двама граждани на Руската федерация Главното следствено управление на руския следствен комитет започва наказателно производство за престъпление по член 2, алинея 105 от Наказателния кодекс (убийство на две и повече лица)", отбелязва Маркин.

Той припомня, че на 23 март в България край Пасарел, в района на град Приморско е бил намерен куфар с тялото на Никита Леонтиев, руски гражданин, с множество прободни рани. По-рано, на 2 март, в Приморско е било открито и разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е неговата майка.

"По предварителни данни това е майката на убитото дете – 35-годишната Анна Леонтиева", казва Маркин и допълва, че двамата са живели в Перм и преди няколко месеца дошли от Русия в България.

По думите на Маркин наказателното производство е в съответствие с част 3, алинея 12 от НК. Според нея чужденци или лица без гражданство, които не пребивават постоянно в Русия и са извършили престъпление извън границите на федерацията, подлежат на наказателна отговорност, в случай че престъплението е извършено срещу гражданин на Русия.

В момента се провеждат следствени действия за установяване на всички обстоятелства. Към България ще бъдат отправени въпроси за правна помощ, казва още Маркин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване