03/31/15 14:26
(http://pik.bg)

Сменят доставчика на храна в детската градина, в която бе открита салмонела

Сменят доставчика на храна в детската градина, в която бе открита салмонела

Публична покана за извършване на услуга кетъринг – приготвяне и доставка на храна за децата от ЦДГ „Червената шапчица“-филиал Пловдив, е обявена на интернет страницата на детското заведение, в което през февруари две деца се заразиха със салмонела.

До този момент фирмата за кетъринг, обслужваща детската градина бе „1-Експресно парти“. Именно нейният управител е този, който е прекратил договора си с детското заведение, информира "Дарик Радио".

В средата на месец март изпратих заявление за прекратяване на договора с ЦДГ „Червената шапчица“ заради психическия натиск, който ни бе оказан заради случаите на салмонела, коментира управителят на кетъринговата фирма.

По думите му, персоналът работи под стрес и напрежение след този случай и част от него дори се канят да напуснат работното си място.

Управителят на „1-Експресно парти“ припомни, че взетите проби отстрана на Агенцията по храните, както от персонала, така и от посудата, в която е приготвена храната, не са отчели наличие на салмонела.

Фирмата продължава да приготвя и доставя храната на децата от останалите две пловдивските детски градини, с които има сключен договор – ЦДГ „Каменица“ и ЦДГ „Радост“

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване