03/31/15 20:06
(http://www.klassa.bg/)

Явор Дачков: Държат Цветан Василев в изолация, за да не може да говори

      Главният прокурор Сотир Цацаров не иска да обясни на българските граждани защо Цветан Василев все още не е обвинен официялно. Вчерашното му изказване е по-скоро на притеснен и уплашен човек, коментира пред БНР журналистът Явор Дачков, който разговаря с банкера в Сърбия. 

Вчера обвинител номер едно отказа да коментира по същество обвинения на банкера Цветан Василев, че държавното обвинение е било използвано в разправата срещу него. Той заяви, че всеки има право да казва това, което мисли и във формата, която си избере че държавното обвинение няма да проверява казаното от Цветан Василев, както за срещите, които е правил по отношение състоянието на КТБ миналия юни, така и твърденията, че проблемите му са били инспирирани от действия на Делян Пеевски.

Мисля, че господин Цацаров е доста интелигентен човек и даде заявка, в началото, за нещо сериозно. След това, лека-полека, всичко си тръгна по старому. - коментира Дачков. - Вчерашното му изказване е по-скоро на притеснен и уплашен човек. Когато човек иронизира, чисто психологически, го прави или когато е много силен или когато е слаб и прикрива слабостта си. В случая, мисля, че господин Цацаров прикрива слабостта си, защото няма какво да обясни, заяви журналистът. По думите му главният прокурор използва иронията, защото не иска да обясни на българските граждани защо не иска да изслуша Цветан Василев, защо Цветан Василев не е обвинен официално.

Всички смятат, че той е подсъдим. Откъде накъде няма да проверява твърденията на един висш банкер, при когота са ходили всички от политическия елит, който твърди, че депутат от определена политическа сила, която е представена в парламента, го изнудвал, попита Дачков. На мене това не ми се вижда безобидно. Освен това, в интервюто на Цветан Василев има доста други неща, които звучат скандално, отбеляза той. 

Явор Дачков подчерта, че е еднакво отдалечен от двете спорещи страни в казуса КТБ.

Зад Цветан Василев няма никой, няма политическа подкрепа.

Зад Делян Пеевски стои най-силният човек в държавата - Доган.

Василев казва нещо интересно - истинските олигарси са политиците в България. Имат финансов ресурс, който е скрит, ние не го знаем. Той е бил крепен и от ДПС, и от ГЕРБ, и от управляващите, които са били - БСП или други. Но в един момент, когато става дума за пари, миналия април, когато са му поискали безвъзмездно активи, всички се обединяват, коментира още Дачков. 

Ние видяхме какво се случи след това. Именно прокуратурата започна цялата работа, повдигайки обвинение, и то по аноннимни доноси, че Цветан Василев искал да убие Делян Пеевски. Това обвинение не отиде никъде и нямаше нито един сериозен аргумент то да се случи, продължи журналистът. Освен това, посочи той, много е интересен този подход към Цветан Василев "Какво ще го слушате, той е престъпник!", а срещу него няма повдигнато обвинение.

Българската държава нарочно държи Василев в изолация, за да не може да говори, категоричен бе Явор Дачков. 

 




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване