04/01/15 21:05
(http://pik.bg)

9-месечно бебе обгоря при операция в "Пирогов". Причината - технически проблем в апаратурата

9-месечно бебе обгоря при операция в "Пирогов". Причината - технически проблем в апаратурата

Технически проблем в апаратурата е причината за изгарянето на 9-месечно бебе в „Пирогов”. Детето получи изгаряне 3-та степен при операция в болницата, информира Нова телевизия. 

Два месеца след инцидента, то е добре. Започнаха две проверки. Резултатите показват, че проблемът е дошъл от затоплящ апарат, който е използван по време на операцията. Апаратурата вече е сменена, увериха от "Пирогов". От болницата са категорични, че не е имало лекарска небрежност, но ще повишат контрола при използването на този вид техника.

„Ако пациентите не бъдат затопляни, можем да ги загубим за много кратко време, само за минути”, коментира директорът на болницата проф. Стоян Миланов и уточни: „В момента се работи с техника на затопляне, което е  външно, но сме направили и техника на вътрешно затопляне, тоест комбинирано затопляне”.  

 „Точно по български се случва нещо и тогава се предприемат някакви мерки, но хубавото е, че случилото се не е толкова страшно. Слава Богу, всичко мина. Важното е, че са предприели някакви действия и има решение на проблема”, коментира майката на детето Нора Михалева. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване