04/01/15 04:46
(http://www.klassa.bg/)

Германия разочарована

 Като “списък на надеждите” определят германски вестници предложените от гръцкото правителство реформи, както и предприетата от него тактика на преговорите с кредиторите, пише Дойче веле.

 

В същото време расте натискът от страна на Брюксел. Ципрас умело се опитва да избегне натиска и заплашва, че ще спре плащанията по дълга, ако не бъдат изплатени останалите траншове. Повечето очакват, че споразумение с кредиторите ще бъде постигнато на базата на компромис от страна на Ципрас, който той след това ще използва, за да консолидира партията си, но това до следващия път, пише “Тагесцайтунг”. Гърците искат едно по-добро бъдеще, но не и излизане от еврозоната, отбелязва в. “Рейн цайтунг”.

 

Ципрас най-сетне е схванал, че без снизходителност и без помощта на евробюрократите, срещу които самият той се изправи преди това, неговото правителство ще трябва да обяви фалит през април. Точно затова Ципрас и финансовият министър се разбързаха, за да представят новия списък с реформи, пише “Зюддойче цайтунг”. Но това е единственото, което може да бъде адмирирано в новия списък с идеи, и това е така, защото той съдържа най-вече надежди. Надеждата е, че една нова успешна игра с кредиторите може да донесе около половин милиард евро, макар експертите да очакват по-малко.

 

В. “Тагесцайтунг” коментира, че за да избегне фалит, левият гръцки политик е трябвало да вземе болезнени решения, които при всеки случай ще му създадат врагове, даже в неговата партия СИРИЗА. В интервю за “Риъл нюз” той каза, че иска разрив, но не с европейските партньори на страната. От лявата фракция в СИРИЗА пък се чуват различни неща.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване